Rubriky
Recepty

Low carb: Špenátová roláda s lososem a krémovým sýrem

Pokud chystáte oslavu narozenin pro rodinu a přátele nebo pokud chcete mít při náročném týdnu stále něco dobrého k zakousnutí v lednici, je špenátová roláda pro vás to pravé! Jedná se o pokrm jen z několika ingrediencí, a samozřejmě je nízkosacharidová.

Co budu potřebovat na korpus:

  • 1 pytel čerstvého listového špenátu (příp. mraženou variantu)
  • 1 mozzarellu
  • 5 vajíček
  • 2 lžíce psyllia
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • sůl a pepř

Co budu potřebovat na náplň:

  • cca 400g čerstvého nebo marinovaný losos
  • 500g krémový sýr (Goldessa, Philladelphia, Lučina,…)
  • 1 citrón
  • 1 cibuli
  • chilli paprička
  • sůl a pepř

Jak postupovat?

Ze všeho nejdřív si připravíme korpus, což je nadmíru jednoduchá věc. Veškeré ingredience naházíme do mixéru, ten zapneme a na chvíli na něj zapomeneme, dokud nebude vše pěkně spojené. Poté vlijeme na plech vyložený pečícím papírem (z této dávky dělám obvykle jeden plech). Pečeme v předehřáté troubě na 160° asi 20 minut.

Poté si připravíme směs, kterou budeme špenátový plát potírat. Lososa nakrájíme na větší kousky, osolíme a opepříme. Následně ho orestujeme na pánvi, pokapeme citronem, případně přidáme najemno nakrájenou chilli papričku, máme-li rádi pálivé. Poté lososa odstavíme a až nám zchladne, promícháme ho s krémovým sýrem. V případě nutnosti dochutíme.

Poté, co špenátový plát vyndáme z trouby, položíme na něj druhý pečící papír a překlopíme ho z plechu na papír, aby nám rychleji vystydl a snadněji se roloval. Poté, co vychladne, na něj stejnoměrně rozprostřeme lososovou směs a opatrně zarolujeme. Necháme v lednici do druhého dne a kouzlo je na světě!